IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основателят на Huawei призова Honor да стане реален конкурент на компанията

След като Honor бъде продадена, двете компании ще трябва да се изправят една срещу друга, коментира той

10:10 | 27.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Основателят на Huawei Рън Джънфей призова служителите на отделящия се бранд Honor да се борят да надминат компанията майка. Тези думи той отправи в речта си за сбогуване с тях, след като технологичният гигант продава бюджетната марка, за да запази живи своите изпитващи затруднения заради санкциите вериги на доставки, предава Ройтерс.

По-рано този месец Huawei обяви, че ще продаде Honor на нова организация, наречена Shenzhen Zhixin New Information Technology, така че да може да започне отново да получава компоненти, които в момента са ограничени от американските санкции.

Американското правителство посочва, че Huawei представлява заплаха за националната сигурност – твърдение, което компанията отрича.

„Вълна след вълна на сурови американски санкции срещу Huawei в крайна сметка ни накара да разберем, че някои американски политици искат да ни убият, не просто да ни поправят“, коментира Рън според реч, публикувана във форума на служителите на Huawei.

Въпреки че компанията можеше да преодолее трудностите, „милиони“ агенти и дистрибутори на Honor по света са щели да загубят работните си места след изчерпването на каналите за продажби, твърди Рън.

„Не трябва да дърпаме невинни хора във водата, само защото ние страдаме“, коментира още той.

На Honor се падат 26% от общо 51,7 млн. смартфона, които Huawei продаде в периода от юли до септември, сочат данни на консултантската компания Canalys. Продуктите на компанията включват и лаптопи, таблети, компютри, умни телевизори и електронни аксесоари.

Междувременно конкурентите на Huawei засилват производството си, очаквайки, че могат да вземат от нейния пазарен дял, докато гигантът не може да произвежда нови телефони, твърдят няколко източници от индустрията.

Ако Honor успее да възстанови производството, тя ще може да запази пазарен дял, коментира Флора Тан, анализатор в Counterpoint Research.

Рън призовава Honor да стане „най-големият конкурент на Huawei след развода“ и заяви, че изпреварването на Huawei „трябва да стане вашият слоган за мотивация“.

„В бъдеще ние ще сме ваши конкуренти“, посочва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още