IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетът на Fitbit разочарова анализаторите по всички показатели

Прогнозата на компанията за текущото тримесечие също не зарадва инвеститорите

10:28 | 27.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на носими устройства Fitbit, който се бори с конкуренцията на устройства като Apple Watch и все повече се насочва към здравеопазването, все още не се справя достатъчно добре. Сега компанията отчете по-слаби резултати от очакваното за четвъртото фискално тримесечие, пише TechCrunch.

Fitbit не успя да изпълни прогнозите на Wall Street за печалбата и приходите, както и по отношение на прогнозата си за първото тримесечие на новата година.

Приходите за четвъртото тримесечие са достигнали 570,8 млн. долара, докато средната прогноза на анализаторите беше за 588,9 млн. долара.

За отчетния период компанията е генерирала загуба от 2 цента на акция, а за същия период е продала 5,4 млн. носими устройства.

Fitbi прогнозира приходите ѝ за текущото тримесечие да достигнат 247,5 млн. долара, докато анализаторите очакват 340,3 млн. долара.

Това може да подсказва за трудностите на пазара на носими устройства, с които се сблъскват компаниите. Докато фирмите пускат продукти и търсят нови пазарни ниши, все още не е сигурно, че потребителите биха били склонни да купят въпросните предложения.

Това обяснява част от ходовете на Fitbit за насочване повече към здравеопазването.

В резултат от новините книжата на компанията понижиха стойността си с 10 на сто до под 5 долара на акция.

За цялата 2017 г. Fitbit е продала 15,3 млн. носими устройтва, а към края на годината е имала 25,4 млн. активни потребители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още