IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетът на Mastercard надмина прогнозите

Компанията генерира 4,47 млрд. долара приходи за третото тримесечие

20:58 | 29.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Mastercard отчете приходи за третото тримесечие, които надминаха очакванията на анализаторите, предава Ройтерс. 

Печалбата на акция за периода достигна 2,15 долара, при прогноза за 2,01 долара. Компанията генерира 4,47 млрд. долара приходи спрямо 4,42 млрд. долара, колкото очакваха анализаторите, анкетирани от Refinitiv. 

Стойността в долари на всички обработени трансакции, достигна 1,7 трилиона долара , което е с 14% повече спрямо предходния период, когато компанията отчете брутен обем на трансакциите в долари на стойност 1,5 трилиона долара.

На местно ниво стойността в долари на всички обработени трансакции в САЩ се е увеличила до 494 млрд. долара от 442 млрд. долара през третото тримесечие на 2018 г., което представлява почти 12% увеличение.

Силният ръст на обема трансакции на Mastercard е факт въпреки че продажбите на дребно в САЩ не оправдаха прогнозите на икономистите и спаднаха с 0,3% през септември. Това беше първият им спад от седем месеца насам. Данните за потребителското доверие също не отговарят на прогнозите за септември, достигайки 125,1 пункта спрямо очакваните 133 пункта.

Бизнесът на Mastercard в Европа също се засилипрез третото тримесечие, като за региона брутният обем на трансакциите в долари е 507 млрд. долара, което е с 16% повече от предходния период.

През второто тримесечие на 2019 г. глобалният обем на трансакциите в долари на Mastercard нарасна с 13% спрямо предходния период до 1,60 трилиона долара.

Нетните приходи се увеличават с 15% спрямо предходния период не само поради увеличение на брутния обем на трансакциите, но също така и заради нарастването на обема международни трансакции.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още