IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

P50 Pocket: новото бижу в портфолиото на Huawei

Смартфонът с огъващ се дисплей не прави компромис нито с издръжливостта си, нито с дизайна и качеството на кадрите

15:00 | 31.01.22 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Huawei&nbsp;</em></p>

Снимка: Huawei 

През декември 2021 г. Huawei изненада потребителите си в Китай с нов смартфон с огъващ се екран – P50 Pocket. Устройството е част от фокусираната върху фотографията P серия на компанията, която продължава развитието си и през 2022 г. Добрата новина за феновете на марката извън родния ѝ пазар е, че от последната седмица на януари P50 Pocket, както и другия нов модел P50 Pro, вече са налични и на редица други места, включително и в България.

С него Huawei дава заявка, че иска да продължи да се бори за все по-голям дял на пазара на сгъващи се смартфони, който през последните няколко години бележи значителен растеж и е двигател на по-съществените иновации в сектора. Какво обаче да очаквате от Huawei P50 Pocket?

Дизайн

За да отличи смартфона от конкурентите му на пазара, Huawei е заложила на елегантен дизайн с 3D структурирано стъкло, елементите на което се виждат страхотно на слънчева светлина. Повърхността е леко грапава, а това позволява да не изпускате лесно устройството.

В разгънато състояние телефонът е с размери 170 x 75,2 x 7,2 мм, а в сгънато - 87,3 x 75,7 x 15,2 мм, или както подсказва името му – пасва перфектно в джоба. В разгънато състояние пък дава възможност да се насладите с пълна сила на възможностите на екрана му. P50 Pocket тежи 190 грама и първото впечатление е, че не е по-тежък от други флагмани на пазара.

Телефонът се сгъва вертикално, а сгънатите части се прилепят плътно, така че да не влизат елементи, които могат да наранят вътрешния екран. За целта устройството ползва механизъм с Multi-Dimensional Linkage Lifting дизайн. Това постижение е особено важно предвид трудния старт на тази категория устройства като цяло. Първите поколения телефони с огъващи се дисплеи не бяха достатъчно издръжливи, а екраните им лесно се драскаха.

Сензорът за пръстови отпечатъци е вграден в бутона за включване и изключване на P50 Pocket и е позициониран отстрани на рамката, за да е по-удобно. А що се отнася до цветовете, на българския пазар има възможност да се сдобиете с версията в бяло.

P50 P50

Снимка: Investor Media Group

Дисплеи

От външната страна, в долната част на капака, е позициониран кръгъл външен 1-инчов OLED дисплей, а редом до него са задните камери. Малкият екран позволява да следите какво се случва на телефона, без да е нужно да го отваряте. Така например можете да контролирате музиката и известията, да виждате кой ви звъни и да отбивате разговора без много усилия, особено ако сте в движение.

Вътрешният екран е 6,9-инчов Full HD+ OLED, с резолюция от 2,780 x 1,188 пиксела, както и с честота на опресняване от 120 Hz. Отчитането при допир е до 300 Hz, благодарение на което скролването и геймингът се случват без забавяния и засечки. След като видите телефона в сгънато състояние, определено ще се изненадате колко голям е вътрешният дисплей. Всъщност той е най-големият на устройство от този тип до момента. А за качеството на картината допринася и фактът, че телефонът поддържа 1,07 млрд. цвята.

Ако имате навика да гледате много видеа, то трябва да знаете, че с това устройство изживяването ще е на друго ниво, защото качеството на картината е страхотно. Във вертикално положение разгънатият екран е особено удобен за четене на дълги статии, книгии и за скролване в социалните мрежи.

Последна актуализация: 08:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
scott
преди 2 години
Купих си "Хувей" от "Метро". Нов договор, а оператора ми предлагаше все нечитави телефони с отстъпка, та затова. Телъ е хубав, бърз, ама миналото лято стоя седмица на висока надморска височина и почна да му потъмняват пиксели в горната част на екрана. нищо страшно - викам си - в гаранция е, ше се оправи. Фирмения им сервиз вика: ше го правим само с пари, гаранцията важи за Босна и Херцеговина, само. От "метро" нищо не казаха освен обърнете се към производителъ. Сорка, така стоят нещата с глобалните търговци и тарикати. Ползвам си телъ, свикнах дан му се дразним. Ама си внимавайте, се пак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
0pk
преди 2 години
Ам тез от Хуавей не бяха ли врагове на Демокрацията, защо ги рекламирате тукинка?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още