IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PayPal отчете добро тримесечие, но сви годишната си прогноза

Приходите на компанията са нараснали с 19 на сто

16:50 | 24.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

PayPal Holdings отчете по-високи резултати от очакваното за последното тримесечие, след като приходите ѝ нараснаха с 19%, но компанията намали прогнозата за годишната си печалба, пише Wall Street Journal.

Компанията за разплащания и собственик на приложението Venmo отчете печалба за третото тримесечие в размер на 462 млн. долара, или с 6% повече спрямо същото тримесечие на миналата година. Печалбата е достигнала 39 цента на акция, от 36 цента на акция година по-рано.

Коригираната печалба се е повишила до 61 цента на акция от 58 цента на акция. Анализаторите, анкетирани от FactSet, очакваха сумата да достигне 52 цента на акция.

Нетните приходи, които PayPal е генерирала, са в размер на 4,38 млрд. долара, докато анализаторите очакваха 4,35 млрд. долара. Увеличението се дължи на по-високите приходи от трансакции, откъдето идват по-голямата част от средствата на компанията.

Активните акаунти са скочили до 295 млн., а общият обем на разплащанията е нараснал с 25 на сто. Същевременно маржът на трансакциите се е понижил леко.

Книжата на компанията повишиха стойността си с 8,1% по време на следборсовата търговия.

PayPal обаче понижи прогнозата за годишната си печалба и приходите. Тя заяви, че това е заради загубата, свързана с дяловете ѝ в Uber Technologies и сайта за електронна търговия MercadoLibre.

Сега PayPal очаква коригираната ѝ печалба да е между 3,06 и 3,08 долара на акция, в сравнение с предишната прогноза за 3,12-3,17 долара на акция. Анализаторите очакваха сумата да е 2,96 долара на акция.

Освен това компанията обяви, че прогнозата ѝ за приходите вече е за 17,7 до 17,76 млрд. долара. Преди това тя очакваше 17,6-17,8 млрд. долара, а анализаторите – 17,73 млрд. долара.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още