IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PayPal отчете по-висока печалба, но разочарова с прогнозата си

Компанията залага на ангресивна стратегия от партньорства и придобивания

10:32 | 26.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Технологичната компания PayPal Holdings отчете печалба за второто тримесечие, която надмина очакванията на анализаторите, но не същото се случи с прогнозата ѝ за приходите за текущия период, предава Ройтерс.

Нетната печалба на PayPal е нараснала до 526 млн. долара, или 44 цента на акция, през второто тримесечие от 411 млн. долара, или 34 цента на акция, година по-рано. Приходите са се увеличили до 3,86 млрд. долара от 3,13 млрд. долара.

Като се изключат някои еднократни ефекти печалбата на компанията възлиза на 58 цента на акция, надминавайки средната прогноза на анализаторите за 57 цента според Thomson Reuters I/B/E/S.

За третото тримесечие PayPal очаква приходи между 3,62 и 3,67 млрд. долара, което е под прогнозата на анализаторите за 3,71 млрд. долара.

Книжата на компанията понижиха стойността си с 5,7% до 86,10 долара по време на следборсовата търговия.

Откакто се отдели от онлайн магазина eBay през 2015 г., базираната в Сан Хосе, Калифорния, PayPal се бори да се превърне в повече от просто един бутон в платформите за електронна търговия.

Компанията увеличава своите услуги чрез агресивна стратегия за партньорства и придобивания, докато се опитва да запази преднината пред другите играчи на пазара в рамките на една все по-конкурентна среда на дигитални разплащания.

"PayPal е ангажирана с това да бъде платформа за дигитални разплащания, предлагайки пълни решения на нашите клиенти, докато светът бързо се дигитализира, както в търговията на дребно, така и във финансовите услуги“, коментира главният изпълнителен директор на PayPal Дан Шулман по време на срещата си с анализаторите.

През май компанията обяви, че ще придобие шведската компания за разплащания iZettle за 2,2 млрд. долара в рамките на най-голямото придобиване в историята на PayPal.

През следващия месец тя обяви, че ще придобие и платформата за прогнози Jetlore, стартъпа Simility и HyperWallet Systems.

PayPal е обработила разплащания за 139 млрд. долара през второто тримесечие на 2018 г., което е с 29% повече спрямо година по-рано.

Компанията каза още, че бордът ѝ е одобрил обратно изкупуване на акции на стойност 10 млрд. долара.

Фирмата повиши прогнозата за приходите си за цялата година до 15,3-15,5 млрд. долара от 15,2-15,4 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още