Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

PayPal понася трудно раздялата с eBay

Въпреки предизвикателствата гигантът в разплащанията очаква годишните му приходи да нараснат с 18,5%

PayPal понася трудно раздялата с eBay

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Цената на акциите на PayPal Holdings се понижи в Ню Йорк след предупреждението, че EBay изтегля разплащанията от платформата ѝ по-бързо, отколкото технологичният гигант първоначално очакваше, пише Bloomberg.

Това се оказва пречка пред приходите, които нараснаха със 17% до 6,24 млрд. долара, оказвайки се под средната прогноза на анализаторите за 6,27 млрд. долара и е под прогнозата на компанията, дадена преди три месеца. PayPal заяви, че очаква приходите ѝ за третото тримесечие да са 6,25 млрд. долара, под очакванията на анализаторите за 6,45 млрд. долара.

PayPal се бори със загубата на eBay, бившата си компания майка, след като през 2018 г. двете решиха да сложат край на дългогодишното си партньорство.

„Винаги сме знаели, че eBay ще изтегли управляваните от нея разплащания извън PayPal, въпрос на време е“, коментира главният изпълнителен директор Дан Шулман. „Случва се по-бързо, отколкото очаквахме“.

Стойността на книжата на компанията спадна с 6% до 283,87 долара в Ню Йорк към 9:39 ч. местно време. Това е най-големият спад в рамките на деня от 5 март насам. От началото на годината цената на акциите е нараснала с 21%, изпреварвайки 18-процентния напредък на S&P 500 Information Technology Index.

Въпреки оттеглянето на eBay гигантът в сферата на разплащанията в сряда заяви, че все пак очаква очаква годишните му приходи да нараснат с близо 18,5%, като се изключат валутните колебания. Освен това потвърди прогнозата, че ще добави 55 млн. активни потребители тази година.

Още по темата

Общият обем на разплащанията на компанията нарасна с 40% до 311 млрд. долара през второто тримесечие, над очакванията на анализаторите и над границата от 300 млрд. долара за първи път за тримесечния период. Прогнозата на компанията е обемът да нарасне с близо 35% тази година, в сравнение с близо 30%, очаквани по-рано от PayPal.

Второто тримесечие „беше поредното изключително силно тримесечие за PayPal, въпреки липсата на силни резултати в началото на пандемията, въпреки че резултатите бяха засенчени от по-бързото от очакваното излизане на eBay”, коментира Лиса Елис, анализатор в MoffettNathanson.

Суперприложение

PayPal е в разгара на процеса по промяна на своето приложение, докато се опитва да се превърне в следващото в света суперприложение, в които потребителите могат да управляват финансите си, да плащат сметките си и да пазаруват на едно място. Компанията е завършила кода за приложението, заяви Шулман, допълвайки, че първоначалната версия ще включа възможност потребителите да си изпращат съобщения.

PayPal, известна със своя бутон за покупки в сайтовете за онлайн търговия по целия свят, в последните години разшири своите предложения. Сега тя дава възможност на потребителите да купуват, продават и съхраняват криптовалути, както и позволява на потребителите да разделят плащанията си на четири вноски.

По статията работиха: автор Елена Кирилова, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Мън Уанджоу от Huawei и прокурорите от САЩ са близо до споразумение