IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PayPal разширява платежната си услуга в Европа и Австралия

One Touch стъпва на още 13 нови пазара

16:07 | 26.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

PayPal Holdings обяви, че ще разшири своята платежна услуга One Touch на 13 нови пазара в Европа и Австралия, предава Ройтерс.

PayPal, която миналия месец се отдели от eBay, е важен играч в бързо разрастващата се индустрия с платежни услуги, която привлече компании като Apple.

Фирмата заяви, че „милиони“ потребители вече са активирали One Touch, за да извършват плащания през настолни компютри или през мобилни приложения в САЩ, Великобритания и Канада, както и че повече от половината от 100-те най-големи онлайн търговци в света вече използват програмата.

Потребителите на PayPal могат да изберат да използват One Touch веднъж и повече не е необходимо да въвеждат данните си и информация за доставката в приложенията или в сайтовете, които работят с PayPal. Търговците, приели да работят с PayPal, ще открият, че One Touch е автоматично активирана при тях, посочват от фирмата.

По-лесното пазаруване е ключово за онлайн търговците на дребно, тъй като те често твърдят, че недовършените онлайн поръчки се дължат на тромавия процес по направата им и изискването за повторно въвеждане на информацията за плащане.

PayPal посочва, че повече от половината сесии за онлайн пазаруване са извършвани през мобилни устройства, но само 10 до 15% от клиентите предпочитат да плащат по този начин. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още