IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Paysafe открива нов офис в България - този път във Варна

Компанията вече набира кадри за близо 200 позиции

12:44 | 21.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Paysafe</em></p>

Снимка: Paysafe

Доставчикът на интегрирани платежни решения Paysafe разкри, че в началото на 2021 г. ще открие офис в бизнес център Varna Towers в крайморския град. Варненското звено ще включва близо 200 служители, които ще се занимават с информационни технологии и с клиентско обслужване, съобщават от компанията.

До този момент Paysafe има над 1200 служители в София, но е решена да продължи експанзията си и да отвори офис във Варна. Той ще бъде достъпен и за служителите на фирмата, които по принцип са базирани в София, като им се дава възможност да работят и от Варна, ако имат интерес.

От Paysafe изтъкват, че градът е най-големият икономически център на Черноморието, има добре развита инфраструктура и удобни транспортни връзки. Решението на компанията е мотивирано и от факта, че на територията на Община Варна има пет университета, в които се обучават над 31 хил. студенти.

Новият офис на Paysafe се помещава на един от високите етажи на Varna Towers и има гледка към градската част и към морето. Площта му е около 1600 кв. метра. Предвидени са просторни пространства, конферентни зали, зони за отдих и срещи. Като друго предимство на мястото компанията посочва и близостта му до летището – само на 5 минути с транспорт.

Paysafe вече е обявила и отворените позиции за набиране на кадри за варненския си офис, които могат да бъдат открити на уебсайта ѝ. Голяма част от тях са насочени към IT специалисти, които имат опит с Java, Android и iOS разработки, но има и позиции за хора, които имат експертиза в обслужването на клиенти. Те трябва да владеят английски, немски, френски или руски език на високо ниво, посочват още от компанията.

Централата на Paysafe Group се намира в Лондон, но най-големият офис на компанията е в България. В него се разработват софтуерни технологии за дигитални разплащания с глобално приложение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още