IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Paysafe отваря втори офис в София

В него ще работят близо 200 души

14:34 | 19.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Paysafe</em></p>

Снимка: Paysafe

Компанията доставчик на платежни решения Paysafe обяви, че открива втори офис в София.

Той ще е с площ от около 2000 кв. метра, а в него ще работят близо 200 души, занимаващи се основно с информационни технологии, информационна сигурност и с финансовите дейности на компанията.

За целта са предвидени големи пространства, конферентни зали, зони за срещи и за отдих.

Припомняме, че миналата година генералният директор на Paysafe България Мирослав Божилов, обяви, че около една трета от екипа на компанията работи в България, въпреки че тя разполага с офиси в 12 точки на света, включително в Лондон, Виена, Монреал и Калгари.

„При фирма от около три хиляди човека една трета от екипа е в България“, посочи тогава той.

По думите му една от причините за това е наличието на таланти, но сред факторите се нареждат оптималните разходи, както и данъчното законодателство у нас.

Paysafe има над 20-годишен опит в сферата на дигиталните разплащания. Обемът на трансакциите, които обработва, надвишава 85 млрд. долара. В съобщението си до медиите Paysafe посочва, че свързва потребителите и компаниите чрез 200 варианта за разплащане в над 40 световни валути.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още