IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Paysafe: Ще продължим да увеличаваме екипа си в България през 2021 г.

Компанията очаква през следващата година да генерира растеж

11:11 | 21.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Paysafe&nbsp;</em></p>

Снимка: Paysafe 

Британската компания Paysafe, предлагаща платформа за специализирани разплащания, ще продължи да увеличава екипа си в България въпреки насрещните ветрове от коронакризата, с които се сблъскват много бизнеси. Това стана ясно от събитие за медии, организирано от българския екип на фирмата.

„Със сигурност 2021 г. ще е година на растеж. Имаме големи амбиции“, разкри Росен Метев, вицепрезидент Продажби за Европа, Близкия изток и Африка в Paysafe.

По думите на вицепрезидентa по човешките ресурси Елена Димова компанията все още не може да се ангажира с конкретен ръст на броя на служителите в България през календарната 2021 г., тъй като набирането на кадри ще е свързано с развитието на продуктите и услугите и в този смисъл процесът ще е гъвкав.

„Надявам се в близко бъдеще да можем да се похвалим с ръст от 1300 до 1500 души“, посочи тя за Investor.bg, но подчерта, че това не е окончателна прогноза.

Същевременно Paysafe, чийто най-голям офис е в София, обмисля инвестиции и в други части на България.

„Определено държим под око и другите региони в България“, коментира Димова. По думите ѝ компанията следи какво е предлагането на кадрите, които са нужни на Paysafe, като засега фокусът пада върху по-големите градове – Бургас, Варна и Пловдив.

„Не е изключено до шест месеца да фокусираме усилия в някой от тези региони, но все още нямаме конкретен план по този въпрос“, допълни тя.

От Paysafe подчертаха, че въпреки предизвикателната бизнес обстановка през 2020 г., компанията е реализирала подобрени бизнес резултати в част от звената си и има амбициозни цели за следващата година.

„Смятаме, че сме изключително добре позиционирани за сериозен растеж над 10%“, обясни Иван Петров, който е вицепрезидент по софтуерното инженерство в компанията. „Обстоятелствата са по-скоро в наша полза“.

От началото на извънредното положение в България Paysafe е преминала в режим на дистанционна работа, а след разхлабването на мерките за овладяване на коронавирусната пандемия през май е заложила на опция, в която всеки, който пожелае, може да работи и в офиса.

Като цяло дистанционната работа е политика, която се следва от всички офиси на Paysafe по света, уточни Димова. В офиса на Paysafe в България работят над 1200 служители, ангажирани с различни разработки – продуктови, софтуерни, обслужване на клиенти, управление на риска, счетоводство и контрол, ИТ обслужване и други.

Компанията има над 20-годишен опит в областта на разплащанията и годишен обем на трансакциите от над 98 млрд. долара. В глобален мащаб броят на служителите на Paysafe е близо 3000 души, които са разположени в над 12 локации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още