IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Salesforce успя да надмине очакванията на анализаторите

Въпреки това книжата на компанията поеха надолу по време на следборсовата търговия

11:51 | 23.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Salesforce.com отчете печалба за тримесечието, която успя да надмине леко прогнозите на анализаторите, след като компанията инвестира значително, за да отблъсне конкуренцията в сектора с базирания в облака софтуер, предава Ройтерс.

Книжата на компанията понижиха стойността си с 1% по време на следборсовата търговия във вторник до 92,95 долара на New York Stock Exchange.

Базираният в Сан Франциско технологичен гигант обяви нетна печалба от 241 млн. долара, или 33 цента на акция, от 170 млн. долара, или 24 цента на акция, година по-рано. Анализаторите очакваха нетна печалба от 229 млн. долара за тримесечието.

Компанията отчете и разсрочени приходи – ключова метрика при фирмите с базиран на абонамент софтуер – от 4,82 млрд. долара за тримесечието, което е с 26% повече на годишна база. Тя успя да надмине очакванията за приходи в размер на 4,69 млрд. долара според компанията за анализи на данни FactSet.

Приходите от Sales Cloud, основният продукт на компанията, са нараснали със 17,4% до 886,4 млн. долара, докато общите приходи са скочили с 25,8% до 2,6 млрд. долара.

„Растежът на Salesforce.com е впечатляващ“, твърди Джо Тенебрусо, анализатор на Motley Fool. “Няма много компании с този размер, които да растат така бързо“.

Salesforce.com насърчи инвестициите си в проучвания и развитие, както и в маркетинг и продажби, докато се сблъсква с конкуренция от компании като Oracle и Microsoft.

„През следващите няколко години битката в облачния бизнес ще е тежка“, твърди Том Таули, анализатор в InvestorPlace.com. “До момента Salesforce е свършила страхотна работа, но конкуренцията става все по-добра“.

Общите оперативни разходи са нараснали с 19,7% до 1,84 млн. долара през второто тримесечие, завършило на 31 юли. На коригирана база компанията е спечелила по 33 цента на акция.

Средната прогноза на анализаторите беше за печалба от 32 цента на акция и приходи от 2,51 млрд. долара според Thomson Reuters I/B/E/S.

Salesforce.com повиши прогнозата за приходите си за фискалната година, показвайки увереността си в разширяването на линията си от базиран в облака софтуер и очакването, че той ще привлича нови компании.

Макар че анализаторите имат известни притеснения за бъдещите приходи, компанията прогнозира годишни продажби от 10,40 млрд. долара, с коригирана печалба от 1,29-1,31 долара на акция. Средната прогноза на анализаторите е за 10,29 млрд. долара приходи от продажби и 1,30 долара печалба на акция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още