Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Печалбата от реклама помогна на Spotify да надмине очакванията

Компанията е успяла да привлече повече потребители към премиум услугата си

Печалбата от реклама помогна на Spotify да надмине очакванията

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Шведският стрийминг гигант Spotify Technology отчете тримесечни приходи, които надминаха прогнозите на анализаторите, благодарение на по-голямата печалба от реклама и на факта, че повече хора се абонираха за неговата премиум услуга. Това изпрати цената на акциите на Spotify с 5% нагоре преди началото на борсовия ден, предава Ройтерс.

Компанията направи голям залог в подкастите, като инвестира над 1 млрд. долара в придобиването на предавания като „The Joe Rogan Experience”, в опит да привлече потребители към нарастващия немузикален аудио сегмент.

Общият брой на месечно активните потребители е нараснал с 19 на сто до 422 млн. души през първото тримесечие.

Шведската компания отчете 24% ръст на приходите до 2,66 млрд. евро за тримесечието. Средната прогноза на анализаторите беше за 2,62 млрд. евро по данни на Refinitiv.

Още по темата

Spotify заяви че делът на подкастите в потреблението на съдържание в нейната платформа е нараснало с двуцифрен процент и е достигнало исторически връх през отчетния период.

Сега компанията очаква месечно активните ѝ потребители да достигнат 428 млн. през второто тримесечие, след спирането на операциите в Русия и справянето със загубата на потребители след проблемите на услугата през март.

Spotify прогнозира приходите ѝ за второто тримесечие да са 2,8 млрд. евро, спрямо прогноза за 2,81 млрд. евро, дадена от анализаторите.

Премиум абонатите, които носят по-голямата част от приходите на гиганта, са се увеличили от 158 млн. до 182 млн., докато приходите от реклама са скочили с 31% до 282 млн. евро.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Китай гледа с притеснение изтеглянето на технологични компании от Русия