IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пекин: Ant ще види резултати, ако следва закона

Правната рамка за финансовите иновации трябва да е много ясна, коментира гуверньорът на китайската централна банка

14:55 | 26.01.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Ant Group ще види резултати, ако компанията следва законовите процеси след спирането на нейното първично публично предлагане, коментира гуверньорът на китайската централна банка И Ган, цитиран от Ройтерс.

Пекин подсказа, че иска да засили контрола си, особено върху технологичните фирми, които се стремят към експанзия във финансовия сектор – обрат спрямо предишния му значително по-спокоен подход.

Така под светлината на прожекторите се оказа финтех звеното на Alibaba – Ant Group, чието IPO за очакваната сума от 37 млрд. долара беше отменено от Пекин в началото на ноември. Директори на компанията бяха привикани на срещи и научиха, че могат да се сблъскат с повече регулации.

„Бих казал, че просто следването на стандартните правни насоки ще доведе до резултат“, коментира И по време на виртуална среща на Световния икономически форум.

Регулаторите работят за постигането на деликатния баланс между усилията си да намалят рисковете, без да пречат на иновациите.

Правната рамка за финансовите иновации трябва да бъде много ясна, коментира той в изявлението си на английски език в рамките на форума.

В центъра на вниманието на Пекин се оказа именно Ant Group, след като основателят на Alibaba Джак Ма прекрачи границата на търпението на китайските власти, отправяйки критики към тях по време на събитие през октомври.

След това започна дълъг период, в който Ма не беше виждан и се появиха спекулации за това какво се е случило с него на фона на затягащата се хватка на Комунистическата партия.

Миналата седмица обаче Ма се появи на онлайн събитие, от което все пак не стана ясно къде точно се намира той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 3
zelka007
преди 3 години
Бих казал, че просто следването на стандартните правни насоки ще доведе до резултат ... тъй де ... сигурно са изловили , че и джак *** иска да печата виртуални юани , и са го привикали за отрезвяваща справка в близкото районно с последващо усамотение за размисли за битието в близост до стрелбищата им за изпълнение на смъртни присъди ... и воала , човекът е разбрал и осъзнал , че е грешал ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още