IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-голямото портфолио от услуги на Square насърчи резултатите на компанията

Приходите на фирмата надминаха прогнозите на анализаторите

11:47 | 28.02.18 г.
<p>
	Джак Дорси. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Джак Дорси. Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания за финансови услуги Square отчете приходи, които надминаха прогнозите на анализаторите за девето поредно тримесечие, подпомогнати от стабилния ѝ растеж сред по-големите търговци, които ползват нейните услуги за разплащания и управление, пише Bloomberg.

Коригираните приходи са нараснали с 47% до 282,7 млн. долара през четвъртото тримесечие, обяви базираната в Сан Франциско компания. Анализаторите прогнозираха 266,6 млн. долара. Square е обработила разплащания за 17,9 млрд. долара, което е с 31% повече спрямо година по-рано.

За над две години като публична компания Square се разви отвъд своето устройство за четене на кредитни карти и се превърна в бизнес мениджър на малки и средни търговци, предлагайки заеми, счетоводство и операции, свързани с електронна търговия.

През последната година стойността на акциите на компанията е нараснала повече от два пъти, тъй като инвеститорите са по-позитивни за финансовия потенциал на Square, насочвайки се към по-големи бизнеси.

Освен това Square добави предложения с по-високи маржове към портфиолито си, като начини за следене на часовете на работа на служителите и осигуряването на незабавни депозити, които носят все по-голем дял от приходите ѝ и помогнаха за компенсиране на забавянето на растежа при трансакциите.

И все пак компанията обяви прогноза за печалба за текущото тримесечие, която може да разочарова инвеститорите. Очаква се печалбата, като се изключат някои еднократни елементи, да достигне 5 цента на акция, обяви Square. Анализаторите прогнозираха 8 цента на акция.

Коригираните приходи за периода ще достигнат 295 млн. долара, докато прогнозите на анализаторите са за 273,1 млн. долара.

По време на следборсовата търговия акциите на Square загубиха 1,4% от стойността си и се търгуваха за 45,91 долара.

Главният финансов директор Сара Фрайър призова Wall Street да се фокусира върху годишната прогноза вместо върху тази за тримесечието, която включва колебания в краткосрочен план.

Годишната печалба, като се изключат някои елементи, ще бъде между 43 и 47 цента на акция при 1,33 млрд. долара коригирани приходи, обяви Square. Анализаторите очакват 45 цента на акция и коригирани приходи в размер на 1,28 млрд. долара.

Коригираната печалба преди данъците, лихвите, обезценката и амортизацията е достигнала 41,2 млн. долара през четвъртото тримесечие в сравнение със средната прогноза на анализаторите за 38,3 млн. долара. Приходите от абонаменти и услуги почти са се удвоили до 79 млн. долара спрямо година по-рано.

Главният изпълнителен директор на Square Джак Дорси, който управлява и Twitter, се опитва да популяризира услугите на компанията сред потребителите. По-рано тази година той обяви и трансакции с биткойни.

За първи път Square разкри, че нейното приложение Cash App има над 7 млн. активни потребители месечно за декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още