IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-слабите резултати понижиха цената на акциите на Oracle

Компанията не планира да наеме още един главен изпълнителен директор

12:46 | 13.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Книжата на Oracle понижиха стойността си 3% по време на следборсовата търговия с САЩ в четвъртък, след като компанията отчете приходи за фискалното си второ тримесечие, които се оказаха под очакванията на анализаторите, пише CNBC.

Председателят Лари Елисън уточни, че компанията няма да наема втори главен изпълнителен директор, който да работи редом до Сафра Катс след смъртта на Марк Хърд.

През второто тримесечие от фискалната 2020 г. на Oracle приходите ѝ са нараснали с 0,5% на годишна база.

Приходите от най-големия бизнес сегмент, Cloud Services and License Support, са достигнали 6,81 млрд. долара, записвайки ръст от 3% на годишна база, но са малко под консенсусната прогноза на анализаторите за 6,82 млрд. долара по данни на FactSet.

Звеното Cloud License and On-Premise License е допринесло с 1,13 млрд. долара приходи, или със 7% по-малко спрямо година по-рано. Сумата е под прогнозата за 1,17 млрд. долара, дадена от анализаторите.

Приходите от хардуерното подразделение са 871 млн. долара, което представлява спад от 2 на сто, но е повече от очакваните 846,5 млн. долара. Приходите от услуги пък са се свили с 1% до 806 млн. долара, в съответствие с очакваното.

Като се изключат някои елементи, Oracle е спечелила по 90 цента на акция, спрямо 88 цента на акция, очаквани от анализаторите.

През второто фискално тримесечие единият от главните изпълнителни директори на Oracle Марк Хърд почина на 62-годишна възраст. При срещата си с инвеститорите Елисън, който е основател и главен технологичен директор на компанията, коментира въпроса какво ще прави организацията, за да запълни празнината в мениджмънта.

"Не планираме да имаме втори главен изпълнителен директор“, обясни той.

Елисън заяви, че Oracle ще привлече хора, които са потенциални главни изпълнителни директори, но той и Катс няма да се оттеглят скоро.

Преди Oracle да обяви Катс и Хърд за главни изпълнителни директори през 2014 г., тя имаше само един човек на поста: Елисън. По това време хората смятаха, че е „доста необичайно“ да имаме подобна структура, коментира той.

Катс заяви, че очаква Oracle да отчете печалба между 95 и 97 цента на акция за третото фискално тримесечие, като се изключат някои елементи. Анализаторите, анкетирани от Refinitiv, прогнозират 97 цента на акция.

От началото на тази година книжата на Oracle са повишили цената си с около 25%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още