IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почина председателят на Samsung

Благодарение на неговите усилия бащиният му бизнес за търговия с макаронени изделия се превръща в най-големия конгломерат в Южна Корея

10:43 | 25.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bloomberg/SeongJoon Cho</em></p>

Снимка: Bloomberg/SeongJoon Cho

Председателят на Samsung Ли Кън-хе почина днес на 78-годишна възраст, обяви южнокорейската компания в комюнике, предава Франс прес. Новината за смъртта му идва 6 години, след като бе в болница с инфаркт.

Благодарение на неговите усилия бащиният му бизнес за търговия с макаронени изделия се превръща в най-големия конгломерат в Южна Корея, отбеляза Ройтерс. 

„Той беше истински визионер, който превърна Samsung от местен бизнес във водещ световен иноватор и промишлен гигант", пише още в комюникето от компанията.

При неговото управление Samsung се превръща от второразреден производител на телевизори до най-голямата по приходи технологична компания в света.

Очаква се печалбата от основния бизнес на дружеството да достигне 12,3 трилиона вона (9 милиарда евро) през третото тримесечие на 2020 г.

Тази година компанията се възползва предимно от увеличаването на интернет трафика в хода на пандемията на Covid 19. Това стимулира търсенето на чипове за памет за сървъри и персонални компютри от началото на кризата, тъй като все повече хора работят от вкъщи.

Samsung очаква приходите за третото тримесечие да нараснат с 6,5% до 66 трилиона вона. В края на миналата седмица акциите на Samsung Electronics поскъпнаха с 0,17% на азиатските борси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още