IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почти 19 млн. лева е изхарчило социалното министерство за нови технологии

В изпълнение на дейностите в институцията вече работи система за електронен документооборот

12:07 | 26.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

За нови технологии, обновяване на базата и внедряване на електронно управление Министерството на труда и социалната политика е похарчило малко над 18,7 млн. лева в периода 2014 - 2016 година.

Това става ясно от справка от министър Бисер Петков, изготвена по искане на депутатите Георги Свиленски и Димитър Димов. Двамата поискаха тези данни от всички министерства. Преди дни правосъдното министерство съобщи в отговор на отправения писмен въпрос към министъра, че за тези дейности са похарчени към 10 млн. лева за същия период.

От информацията, публикувана в деловодството на Народното събрание, става ясно, че основната част от парите, които е заделило социалното министерство за внедряване на електронното управление, идват от европейските фондове - общо 13,5 млн. лева през трите години.

С парите е изградена Единната и централизирана комуникационна инфраструктура на Министерството, както и интегрирана система за обмен на информацията. Социалното министерство вече има и система за електронен документооборот.

Разработени са информационни системи на различните агенции, които се намират под управлението на Министерството - Държавната агенция за закрила на детето, Главна инспекция по труда, Агенцията за социално подпомагане  и т.н.

От детайлната справка е видно, че най-много средства през трите години са отделени именно от Агенцията за социално подпомагане - общо 8,8 млн. лева, като почти 7,5 млн. лева от тях са по европейски програми.

Средства са вложени и за обновяване на компютрите и сървърите, става ясно още от справката на Бисер Петков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още