IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителите на ePay.bg могат да плащат данъците си с пръстов отпечатък

Това се случва чрез мобилното приложение на платформата

09:04 | 11.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Потребителите на ePay.bg могат да плащат данъците си с пръстов отпечатък

Потребителите на ePay.bg вече могат да плащат местните си данъци и такси чрез пръстов отпечатък. Това е възможно благодарение на мобилното приложение на платформата. 

От нововъведението в момента могат да се възползва притежателите на iPhone 5s и iPhone 6, разкриват от компанията.

Мобилната версия на ePay.bg стартира официално през ноември миналата година. Тогава бяха отбелязани 15 години от създаването на ePay.bg и първата онлайн трансакция в България.

„Надяваме се, че благодарение на въвеждането на услугата дори в малките общини в България, ще спомогнем за още по-бързото и улеснено внасяне на местни данъци и такси. По този начин общините не само ще отчитат по-добра събираемост на задълженията, но ще реализират и европейски проекти“, коментира изпълнителният директор на ePay.bg Георги Маринов.

По думите му успешен пример е община Струмяни, която реализира проект „Постигане на по-добри услуги за гражданите и бизнеса в община Струмяни чрез използване на нови технологични възможности“ с помощта на подобни нововъведения.

През 2014 г. през ePay.bg и касите на EasyPay са платени общо 45 млн. лева за местни данъци и такси. Близо 9 млн. лв. от тях са платени онлайн. От компанията твърдят, че потребителите могат да бъдат спокойни за сигурността на своите средства. Те могат да използват опцията за лесно и бързо проследяване на плащанията и баланса по регистрираните системата карти. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още