IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повече технологични директори отколкото техни критици в преходния екип на Байдън

Представители на Amazon, LinkedIn, Google, Airbnb и други ще съветват новия президент

15:54 | 11.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Matthew Hatcher/Bloomberg</em></p>

Снимка: Matthew Hatcher/Bloomberg

Далеч повече мениджъри на технологични компании, отколкото техни критици, бяха обявени като част от преходния екип на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън. Това подсказва кой ще повлияе на мисленето на новата администрация в следващите години, предава Ройтерс.

Технологичните компании се опитват да засилят връзката си с бъдещата администрация на Байдън, за да си гарантират, че имат глас в битката с федералните и щатските разследвания на техните бизнес практики.

Том Съливан, който е директор на екипа за пубични политики на Amazon.com, ще бъде част от екипа на Байдън, съблюдаващ Държавния департамент. Марк Шварц от звеното за изчислителни облаци на Amazon, който беше част и от администрацията на Обама, ще има глас по отношение на решенията на Службата по управление и бюджета.

Старши директорът по политиките за Северна Америка на LinkedIn, Никол Айзък, е част от екипа, свързан с Министерството на финансите.

Никол Уонг, бивш змаестник-главен технологичен директор в администрацията на Обама и вицепрезидент и главен съветник на Google, също намери място в екипа за преглед на Съвета за национална сигурност.

От своя страна, технологични критици като Джийн Кимълман, старши съветник в базираната във Вашингтон Public Knowledge, която се фокусира върху области като антитръстовите политики, ще бъде в екипа, занимаващ се с Министерството на правосъдието. Сара Милър от Американския проект за икономически свободи пък е избрана в групата, претегляща решенията на Министерството на финансите.

И Кимълман, и Милър настояват за по-голям антитръстов контрол върху бизнес практиките на големите технологични компании. Кимълман е отказал да коментира. Милър не е отговорила на запитванията за коментар.

Директори от по-малки технологични компании като Airbnb, Uber, Lyft и Stripe, също са привлечени към различните групи.

Amazon е отказала да коментира. Другите компании не са отговорили веднага.

Говорител на преходния екип на Байдън твърди, че екипите, които ще съблюдават различните агенции, са отговорни за оценяването на операциите на федералните служби и ще имат задачата да се уверят, че администрацията на Байдън-Харис може да постигне политическите цели, заложени по време на кампанията.

Ще има и екип, който ще разгледа Федералната търговска комисия. Той включва Бил Баер, бивш директор на Бюрото по конкуренция към комисията, както и бивш ръководител на Антитръстовото подразделение на Министерството на правосъдието, който наскоро е призовал за по-строг антитръстов закон.

Екипът към Федералната търговска комисия включва и Лора Мой, която преподава в Georgetown Law и е експерт по неприкосновеност на потребителите, сигурност на данните и мрежова неутралност. Водещата позиция в екипа е на Хедър Хипсли, която е ветеран в агенцията от три десетилетия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още