IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предизвикателствата в облачните услуги - доколко бързо хората ще повярват в тях

Все повече от приложенията се качват в облака като се очаква те да нарастват с все по-бързи темпове, коментират от Vivacom

12:58 | 25.02.18 г. 2
Предизвикателствата в облачните услуги - доколко бързо хората ще повярват в тях

Имаме ли вече тестови мрежи на Vivacom, които да са пригодени за интернет на нещата. През следващата година или две ще направим инвестиции, които да ни позволят да обслужваме такъв тип трафик в много големи обеми. Това каза Емил Георгакиев, технически директор "Архитектура и планиране на мрежата" във Vivacom, в интервю на Елена Кирилова за предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgariа.

Компанията ни вече предлага облачни услуги. Това е нещо, което се развива и е световен тренд. Все повече от приложенията се качват в облака и предвиждането ми е, че те ще нарастват с все по-бързи темпове и за в бъдеще, включително и в България, каза събеседникът.

 "Предизвикателствата в областта на облачните услуги са доколко бързо хората ще повярват в облачните услуги, поне от гледна точка на операторите. Има и чисто технически предизвикателства, ако пък трафикът нараства толкова бързо, колкото се очаква, как ние ще успяваме да адресираме това нарастване и да увеличаваме нашите капацитети така, че да сме синхронизирани на пазара".

По думите на Георгакиев смартфоните вече са доста голямо количество в сравнение с всички телефони, които в момента са в употреба и затова дори и със забавен темп на продажбите и иновациите в областта на смартфоните, почти всеки потребител ще бъде снабден с такова умно устройство, за да използва облачни услуги.

"Появяват се, освен смартфоните, и доста други устройства, които да генерират данни, а ние да ги пренасяме с нашите мрежи".

Как ще повлияе на индустрията интернет на нещата? Къде в плановете на компанията стоят 5G мрежите? Кога ще бъдат направени и инвестициите, свързани с 5G в България? Как компанията възприема предизвикателството на новия регламент GDPR?

Вижте повече във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
khao
преди 6 години
по скоро трябва да мислят в посоката че всяка съвременна по голяма фирма/корпорация има нужда от собствен ИТ отдел, а не да скачат на всичко което изглежда лъскаво
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
khao
преди 6 години
дааа, ще е нужна много вяра. сега подържам един апликейшън на Азур и през 10 дена все нищо пада и се чупи, и като за бонус е по скъпо да ползваш облака.цялата работа е малко е като едно времешната мода да аутсорсваш само в Индия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още