IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Председателят на борда на Samsung Electronics влиза в затвор за 18 месеца

Той е саботирал законни синдикални дейности на подизпълнители

12:07 | 17.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Председателят на борда на Samsung Electronics Лий Сън-хун беше осъден на година и половина затвор за саботиране на законни синдикални дейности, обяви южнокорейски съд, цитиран от Ройтерс.

Лий и още около 25 души бяха обвинени в саботиране на профсъюзни дейности на подизпълнители в звеното за сервизно обслужване на южнокорейския гигант - Samsung Electronics Service.

Когато през 2013 г. във въпросното звено е имало профсъюзни дейности, сега вече несъществуващият стратегически офис на Samsung Group е разработил и приложил стратегии за възпрепятстване работата им, посочва Централният районен съд в Сеул.

Директори и служители на Samsung в различна степен са участвали в откриването на чувствителна информация за членовете на съюза, за да ги убедят да го напуснат, което е довело до затварянето на фирми подизпълнители, които имат активни профсъюзи, и е забавило преговорите между служителите и висшия мениджмънт.

Samsung Electronics отказва да коментира въпроса.

“Това е пореден сигнал за промяна в съдебната система в Южна Корвя, която преди това даваше по-леки присъди на осъдени бизнесмени”, посочва Пак Сън-ин, професор в Националния университет в Сеул.

По думите му лидерът на Samsung Лий Дзие-юн трябва “да изгради връзки в индустрията, които съответстват на глобалните стандарти”.

Присъдата следва решението на съда от миналата седмица за 16-месечно лишаване от свобода на вицепрезидента на Samsung Electronics Кан Кюн-хън по обвинения в дейности, отново свързани със саботаж на профсъюзи, но в различни звено на Samsung.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още