IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Председателят на Foxconn Тери Гоу планира да се оттегли

Той е готов да отстъпи място на младото поколение мениджъри

11:17 | 15.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Председателят на тайванския поддоставчик на iPhone – Foxconn, обяви пред Ройтерс днес, че планира да се оттегли от поста си през следващите месеци.

Тери Гоу разкри, че иска да проправи път за по-младите таланти, които да заемат по-високи постове в компанията.

"Вече съм на 69 години. Мога да предам 45-годишния си опит. Това е целта, която си поставям – да позволя на младите хора да научат по-скоро и да поемат по-скоро задачите, така че по-бързо да ме заменят на позицията“, посочи Гоу.

Коментарът му бе направен по време на събитие в Тайпе, а по думите му, макар че планира да се оттегли от поста на председател, той се надява да остане ангажиран със стратегическите решения, свързани с бизнеса на компанията.

Гоу обясни, че в следващите месеци плановете му ще бъдат обсъдени с борда на Foxconn, която е формално известна като Hon Hai Precision Industry.

„Първоначално ще кажем на акционерите през юни. На срещата на борда между април и май ще дадем новия списък с членове на борда“, посочва Гоу.

Според източник, запознат с въпроса, Лу Сун Чин, председателят на звеното Foxconn Interconnect Technology, е сред потенциалните кандидати за поста на Гоу.

Книжата на Foxconn повишиха стойността си след новините и приключиха борсовия ден с 3,2% ръст на цената.

Основаната през 1974 г. Foxconn се превърна в един от най-големите поддоставчици на хардуер с годишни приходи от 168,52 млрд. долара. Компанията произвежда стоки за Apple, SoftBank Group и други глобални технологични фирми.

Миналия месец Foxconn отчете по-малък спад на тримесечната печалба от очакваното, въпреки предупрежденията от ключови клиенти, включително от Apple, че търсенето на електроника се забавя.

Вижте повече технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още