IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Председателят на Telecom Italia планира да се оттегли?

Битката между двамата най-големи инвеститори в телекома продължава и може да коства поста на Фулвио Конти

15:22 | 12.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Председателят на Telecom Italia Фулвио Конти планира да се оттегли от поста си – ход, който подсказва, че битката за влияние между двата най-големи инвеститора в телекома може да е към своя край. Това твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса.

71-годишният Конти беше назначен за председател миналата година като част от списък, предложен от Elliott Management. Решението беше част от промените в Борда на директорите – битка, спечелена от американския инвеститор активист срещу френския медиен конгломерат Vivendi. Оставката на Конти все още не е формализирана и се очаква въпросът да бъде обсъден на среща на борда на директорите на 26 септември, допълват източниците.

Представители на Telecom Italia не са открити веднага за коментар по въпроса.

Акционерите в Telecom Italia – Vivendi и Elliott, водят битка за влияние върху силно задлъжнялата компания, откакто фонд, управляван от Пол Сингър, купи дял в най-големия италиански телеком през 2018 г.

През март Vivendi се отказа да се бори за контрола над Telecom Italia с Elliott, което подсказа за край на битката в борда на директорите, която отложи преструктурирането на компанията.

Амос Гениш, съюзник на Vivendi, беше отстранен от поста главен изпълнителен директор миналата година, като част от битката за стратегията на компанията. Той беше заменен от Луиджи Губитози, който свива разходите, за да помогне за преструктурирането на изпадналата в криза компания.

Двете страни не могат да постигнат съгласие за това как да се справят с проблемите на италианския телеком, който е изправен пред нови конкурентни заплахи и се бори с големия си дълг.

По-рано La Repubblica писа, че Конти може да се оттегли от поста си по време на среща на Борда на директорите след края на лятото, а наследникът на поста все още не е известен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още