IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преговорите между СуперХостинг.БГ и Host.bg са продължили около година

Стойността на сделката е “реалистична за настоящото развитие на хостинг пазара и практиката при подобен тип сделки“, обясниха от компанията купувач

18:22 | 17.03.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Преговорите за придобиването на Host.bg от СуперХостинг.БГ са продължили около година и са били инициирани от Нетинфо, разкри за Investor.bg Цветелина Ненкова, маркетинг мениджър на СуперХостинг.БГ.

По думите ѝ стойността на сделката е “реалистична за настоящото развитие на хостинг пазара и практиката при подобен тип сделки“. До този момент не е ясно точно за каква сума е придобита Host.bg.

Според Ненкова хостинг пазарът има много сериозни перпективи за развитие, ето защо от СуперХостинг.БГ вярват, че с общи усилия двете компании ще имат още по-голям потенциал.

Припомняме, че СуперХостинг.БГ е най-голямата компания по приходи на този пазар у нас, а Host.bg се нарежда на трето място по този показател.

„Ще запазим независимостта на Host.bg и същевременно ще инвестираме в компанията, за да дадем нов тласък на нейното развитие. Клиентите на Host.bg с времето ще получат подобрения по отношение на услугата, поддръжката, защитата на техните сайтове и други ключови сфери, в които СуперХостинг.БГ има добре развито ноу-хау. Например, през последните две години СуперХостинг.БГ инвестира значително в бързодействието и сигурността на услугите и това са първите две посоки, в които предстоят подобрения в Host.bg“, обясни Ненкова.

По думите ѝ се планира и поетапно осъществяване и на други подобрения, а целта ще е клиентите „да получат завършено хостинг решение“.

На въпрос дали СуперХостинг.БГ планира нови придобивания, Ненкова обясни, че на този етап фокусът на компанията е върху развитието на хостинг услугите.

„Следим развитието на пазара и винаги проверяваме възможностите, които стигат до нас“, поясни тя.

Сделката между двете компании е сключена на 17 февруари 2016 г. Host.bg беше част от групата на Нетинфо, чийто мажоритарен собственик е Нова Бродкастинг Груп. След като направи редица придобивания от страна на Нова и Нетинфо, групата извърши и първата продажба на бизнес, показвайки, че е готова да излезе от по-непривичните за медийния сектор дейности. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
borkbg
преди 7 години
И не само на тях ... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
melon
преди 7 години
Ще надуят и там цените на домейните.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още