IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

При информационните технологии движещата сила са проектите

Дигиталната трансформация е начинът организациите да са конкурентоспособни, посочи Стоян Боев, управител на "Интерконсулт България"

16:47 | 30.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Дигиталната трансформация е начин организациите да останат конкурентоспособни. За банките това означават да повишат своята ефективност не 10, 20, 50%, а 10, 20, 50 пъти. Това мнение изрази в предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria Стоян Боев, управител на "Интерконсулт България".

Той обясни, че в сферата на информационните технологии за професионално развитие движещата сила е осъществяването на проекти.

"Преходният период от това да бъдеш добър инженер до това да станеш ръководител на фирма изисква доста усилия", смята Стоян Боев.

IТ експертът  разказа, че първите продукти на компанията са били свързани със софтуерна автоматизация на банкови и финансови процеси, разработване на системи за автоматизация на обработка на ценни пратки за дружества за касови услуги и за търговски банки.

"Стартирахме с един голям проект в Норвегия през 2000 г. – 32 системи да бъдат обединени в една. След осем години спечелихме голям търг в БНБ и през 2008 г. успяхме да променим начина на управление на кеша в България", посочи управителят на "Интерконсулт България".

По думите му обичайната практика за банковите системи е поне месец да се инсталира системата, да се тества и да се види, че няма отклонение, докато при тях това се е получило за няколко часа. "През тази система минават около 2 млрд. лв. на месец", информира Боев и потвърди, че "Интерконсулт България" са и партньори в създаването на 3D софтуерен стимулатор за кораби.

"Интересното в IT бранша е не просто да кодираш нещо, което друг е измислил, а да помогнеш в създаването на нови и бързи решения", убеден е IТ специалистът.

Стоян Боев смята, че партньорството в иновацията променя самата иновация. Той е категоричен, че партньорството между фирмите, които си сътрудничат в областта на иновациите ги кара да са по-отворени.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още