IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на Central European Media с 15% спад за тримесечието

Акциите на компанията, която е собственик на bTV, потънаха до десетгодишно дъно

21:15 | 02.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Приходите на Central European Media с 15% спад за тримесечието

Медийната група Central European Media, която е собственик на българската компания bTV, обяви ръст на печалбата си за второто тримесечие на годината. Приходите на компанията обаче са намалели, а подобреният общ резултат се дължи на преоценки на деривативни инструменти, пише Bloomberg.

Нетната печалба на CME се увеличава значително – от 968 хил. долара за второто тримесечие на миналата година до 3,96 млн. долара за същия период на тази. В същото време приходите са се свили с 15 на сто на годишна база до 211,2 млн. долара.

В началото на настоящото тримесечие CME финишира сделка с основни акционери, като дълговете на компанията намаляха със 185 млн. долара. За целта бяха издадени 875 хил. акции, които станаха собственост на Time Warner за сумата от 90,8 млн. долара.

За второто полугодие на 2012 година компанията ще продължи да изпълнява програмата си за намаляване на дълговете. За цели са поставени увеличението на нерекламните приходи и генерирането на положителен нетен паричен поток.

През първата на половина на годината CME отчита спад на рекламните приходи от 7%, обявява компанията. Оперативната печалба преди обезценки и амортизации е нараснала шесткратно до 5,42 млн. долара през второто тримесечие.

Консолидираната оперативна печалба преди данъци и обезценки пък е спаднала с 25 на сто до 47,1 млн. долара. Очакванията за цялата година са показателят да бъде на ниво 150-160 млн. долара.

Днес на борсата Nasdaq, където са листнати за търговия акциите на CME, пазарната капитализация на компанията потъва с 6,3% до 4,78 долара за акция. Това е десетгодишно дъно за акциите на CME, които за последната година губят над 70% от стойността си.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още