IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на Dell растат преди гласуването за VMware

Компанията иска отново да стане публична, но без да преминава през процедурата на традиционно IPO

09:45 | 30.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Технологичната компания Dell Technologies отчете ръст от 15% на годишна база на тримесечните си приходи, след като компанията беше принудена да ъпгрейдне своите системи, работещи със стара Windows технология, както и след силното представяне на софтуeрната фирма VMware, предава Ройтерс.

Резултатите са обявени преди гласуването на предложението на компанията за обратно изкупуване на акции, свързани с нейните 81% във VMware. Това би позволило на Dell да се върне на публичните пазари, без да преминава през цялата процедура за първично публично предлагане.

По-рано този месец Dell повиши офертата си в кеш и акции за обратното изкупуване на акции на VMware до 23,9 млрд. долара, с което спечели подкрепата на акционери като Карл Айкън, който се противопостави на първоначалното предложение, както и на Elliott Management и Canyon Partners.

„Очакваме трансакцията да приключи тази календарна година, с прогнозирана финална дата и първи ден на търгуване на обикновени акции клас C на борсата в Ню Йорк под символа „Dell” на 28 декември“, посочи мениджърът за връзки с инвеститорите Робърт Уилямс.

Предложението ще бъде гласувано на 11 декември.

Dell отчете 11-процентов годишен скок на приходите на нейната Client Solution Group, която включва продукти, като персонални компютри, лаптопи, таблети и брандирана периферия, за третото тримесечие, което завърши на 2 ноември.

Ръстът до голяма степен се дължи на факта, че компаниите се насочват към подмяна на старите си машини, след като Microsoft обяви решението си да спре поддръжката на операционната система Windows 7 от началото на 2020 г.

Dell държи 17% от глобалния пазар на персонални компютри, нареждайки се след HP Inc (23%) и Lenovo Group (21%), сочат данни на Canalys.

Директорите на Dell заявиха, че компанията успешно се е ориентирала в текущия списък с наложени мита.

За фискалната година, завършваща през 2019 г., компанията очаква общите ѝ коригирани приходи да са в диапазона 90,5-92 млрд. долара. Компанията отчете коригирани приходи от 79,9 млрд. долара за фискалната година, която завърши на 2 февруари 2018 г.

Общите приходи за тримесечието са скочили с 15 на сто на годишна база до 22,48 млрд. долара, но нетната загуба се е увеличила до 876 млн. долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още