IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на Electronics Arts се свиха с 14% през последното тримесечие

Компанията твърди, че ѝ е трудно да прогнозира заради Covid-19

17:57 | 06.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Разработчикът на игри Electronic Arts обяви финансови резултати, които надминаха очаквнията на Wall Street. Приходите за второто фискално тримесечие (третото календарно), което приключи на 30 септември, са се понижили с 14% до 1,15 млрд. долара, пише VentureBeat.

Въпреки че приходите са се свили спрямо година по-рано, EA изпревари прогнозите за тримесечието. Но прогнозата ѝ за третото фискално тримесечие се оказа разочароваща. В резултат на това цената на акциите ѝ се понижи със 7,6% до 118,53 на акция.

Всичко това повдига въпроси колко голям и продължителен ще е бумът на гейминга заради пандемията. EA подчертава, че е особено трудно да прогнозира по време на пандемията и при започването на нов конзолен цикъл.

Пред анализатори главният финансов директор Блейк Йоргенсен заяви: „Това е свят, в какъвто не сме били никога. Искаме да сме внимателни [с прогнозите], защото това е свят, в който нямаме особено дълга история“, каза той.

По Общоприетите счетоводни принципи (GAAP) EA отчете печалба от 63 цента на акция, спрямо 2,89 долара на акция година по-рано. Приходите са достигнали 1,15 млрд. долара при 1,35 млрд. долара преди година. Анализаторите очакваха печалба от 35 цента на акция при 9,59 млрд. долара приходи.

Една от причините приходите да са по-ниски тази година е, че FIFA 21 ще се появи през третото фискално тримесечие, т.е. последното календарно, което завършва на 31 декември, вместо тримесечие по-рано. Вероятно поради тази причина анализаторите са оптимисти за четвъртото календарно тримесечие.

За третото си фискално тримесечие EA очаква 61 цента на акция печалба при 1,68 млрд. долара приходи. За годината прогнозата ѝ е за печалба от 3,15 долара на акция и 5,63 млрд. долара приходи. От своя страна, анализаторите смятат, че печалбата за тримесечието ще е 1,21 долара при 2,36 млрд. долара приходи, а годишните резултати ще са съответно 3,48 долара на акция печалба и 6 млрд. долара приходи.

През последния отчетен период компанията пусна няколко големи игри, включително UFC 3, Madden NFL 21, Rocket Arena и Star Wars: Squadrons.

EA ще похарчи допълнителни средства за обратно изкупуване на акции и за първия си тримесечен дивидент в брой, който се равнява на 17 цента на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още