IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите от основния бизнес на Google скочиха с 21% на годишна база

Резултатът на Motorola Mobility обаче, чието придобиване бе завършено през второто тримесечие, натежават върху представянето на най-голямата търсачка в света

00:41 | 20.07.12 г.
Приходите от основния бизнес на Google скочиха с 21% на годишна база

Приходите на американската компания Google Inc от основния ѝ бизнес са нараснали през второто тримесечие с 21% на годишна база, като големият брой кликвания върху рекламите в онлайн търсачките преодоля понижаващите се цени за рекламиране, съобщи Ройтерс.

Приходите от настоящия интернет бизнес са 10,96 млрд. долара при под 9 млрд. долара за аналогичния период на 2011 г. Общите приходи на Google са достигнали 12,2 млрд. долара, а нетната печалба – 2,79 млрд. долара на консолидирана основа, или 8,42 долара на акция.

„Търсенето при търсачките в САЩ бе доста стабилно и въпреки икономическите предизвикателства в Европа имам чувството, че и там не е било чак толкова зле“, заяви анализаторът в Needham & Co Кери Райс.

Google, която притежава най-силната търсачка в света, в средата на май приключи придобиването на Motorola Mobility на стойност 12,5 млрд. долара, която му осигурява стабилна опора в ожесточената конкуренция при бизнеса с хардуер за смартфони.

От Motorola обявиха оперативна загуба от 233 млн. долара за второто тримесечие при приходи от 1,25 млрд. долара.

Стойността на едно кликване за използването на търсачката на Google е продължила да се понижава през второто тримесечие, като спадът е достигнал 16% на годишна база, докато общият брой на кликванията върху рекламите е нараснал с 42%.

Стойността за едно кликване „се е понижила повече от очакванията ми, но това може и да е падина, докато не видим следващо движение нагоре“, смята Райс. „Все още може би не сме достигнали дъното в това отношение“, добави той.

След обявяването на резултатите акциите на Google поскъпнаха с 3% до 611 долара в търговията след затварянето на борсите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още