IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приложението iHELP помага за обучение по първа помощ на деца

Работим за скорошното сработване на приложението със „Спешна помощ“, посочи Христо Христов, директор на iHELP България

16:13 | 10.04.19 г.
Приложението iHELP помага за обучение по първа помощ на деца

В момента в България тече кампания с надслов „Пазители на сърца – мисия училище“, чиято цел е да обучи децата от ранна възраст, за да оказват първа помощ на хора със сърдечно-съдови заболявания. За това информира в сутрешния блок „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria Христо Христов – българският директор на приложението iHELP, което стои в основата на обучението.

Според него „Мор №1 на света са сърдечно-съдовите заболявания”. „Първите минути са много важни, а времето за реакция на линейките е 11 до 17 минути. Нашето приложение дава възможност на всеки човек от 14-годишна възраст нагоре да помогне своевременно, за да спаси човешки живот“, посочи Христов и обясни, че апликацията работи на принцип, с който хората доброволно си помагат, а тя на свой ред изпраща сигнал до „Спешна помощ“ със съответната локация. „Ценното в случая е, че хората получават първа помощ в максимално кратко време, стига, естествено, те да са добре обучени за подобни кризисни ситуации.”

Директорът на iHELP България разказа, че за по-малко от 5 секунди благодарение на апликацията се локализира мястото за помощ. „Алармираме не само „Спешна помощ“, но и всички хора в радиус от 500 м. с приложението iHELP на телефона си“, уточни Христов.

По думите му един от недостатъците на приложението към момента е, че не работи съвместно с българските спешни центрове. За пример той даде Словения, където това се прави, и iHELP отчита над 200 спасени живота в страната.

Христо Христов обяви, че и в България се работи за скорошното сработване със „Спешна помощ“, за да може услугата да заработи с пълния си капацитет и в нашата страна.

Цялото интервю с Христо Христов вижте във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още