IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продукти, за които 2016 г. се оказа последна

Знакови устройства на големите технологични компании остават в историята

10:18 | 09.01.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

През изминалата година станахме свидетели на иновации в света на технологиите. Големите технологични компании обаче спряха от производство редица продукти, отбелязва в бюлетина си Асоциация „Активни потребители“.

Ето с кои джаджи се разделихме: 

Входът за слушалки на iPhone - Apple премахна самостоятелния вход за слушалки от новото поколение смартфони и представи безжични слушалки, наречени AirPods.

Galaxy Note 7 – след проблемите с батерията на устройството, за която се оказа, че има склонност към самозапалване, от Samsung бяха принудени да изтеглят модела от пазара и да спрат производството на телефона.

Hoverboard - Ховърбордовете, както се наричат левитиращите скейтбордове, бяха едни от най-желаните подаръци през 2015 г., но след докладвани инциденти за пожари, причинени от експлодиращи ховърбордове, органите в САЩ прецениха, че устройството не е безопасно за потребителите.

Google Picasa - през март Google сложи край на своята услуга за споделяне и съхранение на снимки – Picasa. Това се случи няколко месеца след шумното представяне на Google Photos през миналата година.

Motorola – През 2016 г. Lenovo окончателно „бракува“ легендарния бранд Motorola, който стоеше зад революционни технологични продукти, като първото уоки-токи и първия мобилен телефон, насочен към масовия потребител. Вместо това компанията предлага продукти с марката Moto. 

Телефоните на Blackberry - през септември канадската компания Blackberry обяви, че ще спре да произвежда своите телефони, които й спечелиха толкова много почитатели в зората на смартфоните. Тя реши да даде на свои партньори подизпълнители хардуерните разработки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
wladoalex
преди 7 години
1. И от други устройства изчезна жакът.2. Google Photo съществува от години като част от G+.3. За американският пазар може и още да изписват на кутиите Моторола.4. Телефони с логото на ВВ ще се произвеждат от китайския производител на устройства Алкател.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още