IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прогноза: Поне 20-30% от заетите ще останат да работят от вкъщи

Изключително важни стават облачните системи и технологиите от определени места, посочи председателят на асоциация BG Staffing

10:12 | 14.05.20 г.
Автор - снимка
Редактор
Прогноза: Поне 20-30% от заетите ще останат да работят от вкъщи

"Преди Covid-19 близо 80% от работещите в света работят без определено фиксирано работно място. Десетина процента работеха в Европа от вкъщи преди пандемията. Имахме нагласата още тогава за определени дни за работа от дома", посочи в ефира на Bulgaria ON AIR председателят на асоциация BG Staffing Надя Василева.

Според нея определено се е увеличил процентът на работещите от вкъщи в България.

"Ситуацията се нормализира - свикнаха и работодателите. Поне 20-30% от работещите ще останат да работят от вкъщи", прогнозира Надя Василева.

Тя добави, че сега фирмите преизчисляват разходите си и мислят по какъв начин да ги оптимизират, за да покрият натрупаните загуби.

"Не трябва да мислим, че нещата ще се върнат, каквито са били преди кризата. Тя ни учи как да организираме работата по нов начин. Изключително важни стават облачните системи, работата да бъде извършена чрез технологии от определени места", отбеляза Василева.

По думите ѝ вече се говори за четвърта индустриална революция, където има комбинация между човешко и хибридно.
Василева допълни, че младите сменят по-често работата си в сравнение със старата генерация.

Вижте целия разговор във видео материала на Bulgaria ON AIR.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още