IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Програмата" възкръсна след придобиване от HiEnd Publishing

Изданието спря работа през март заради нанесения от пандемията удар

13:29 | 11.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Първата корица на &quot;Програмата&quot; след придобиването. <em>Снимка: HiEnd Publishing</em></p>

Първата корица на "Програмата" след придобиването. Снимка: HiEnd Publishing

HiEnd Publishing, която стои зад списанията Go Guide и HiComm, потвърди, че е придобила градското издание „Програмата“.

Новината стана ясна, след като на 21 август на Facebook страницата на „Програмата“ се появи публикация с текст „Coming soon”, подсказваща, че списание ще се появи отново на пазара.

Припомняме, че на 29 март тази година екипът на „Програмата“ публикува информация на уебсайта на медията, че се налага да спре работа заради пандемията, която е засегнала бизнеса. Списанието, което се разпространява безплатно на различни локации в София, пострада сериозно от затварянето на заведенията, кината, търговските и културните центрове – основните обекти, на които можеше да бъде намерено.

„Извънредното положение около пандемията COVID-19 затвори трайно нашата врата. От 1 април 2020 екипът, който създаваше съдържанието на programata.bg и седмичното хартиено списание, спира своята работа“, гласи съобщението на редакцията от март.

„Програмата“, която беше основана през 2001 г., сега ще продължи да живее както в печатен, така и в дигитален формат на стария си онлайн адрес.

От HiEnd Publishing обявиха, че новият мениджмънт ще запази както начина, така и точките на разпространение на изданието. Планът е „Програмата“ да излиза на всеки две седмици и да запази визията и жанра си. До март списанието излизаше всяка седмица в тираж от 15 хил. бройки и компактния A5 формат на 32 цветни страници. Разпространението обхващаше над 300 ключови места.

„Съдържанието в уебсайта ще се обновява ежедневно, като той ще бъде изцяло възстановен в следващите седмици“, гласи прессъобщението, изпратено до медиите.

„За всички нас в HiEnd Publishing „Програмата“ е едно от стойностните и знакови издания в съвременната българска култура и медийна среда. Ето защо, подновяването на издаването й беше много важна кауза и сме изключително щастливи, че имаме възможност да я реализираме. Екипът на „Програмата“ е един от най-опитните на медийния пазар, горди сме че успяхме да привлечем по-голямата му част и ще имаме удоволствието да работим заедно“, сподели издателят Спиро Петров.

Купувачът HiEnd Publishing присъства на българския медиен пазар от 20 години, като предлага издания, фокусирани върху технологиите, лайфстайла и клубния живот.

С придобиването на „Програмата“ компанията вече притежава основните софийски градски списания, разпространявани безплатно, в които се рекламират предимно заведения. От HiEnd уточняват, че GoGuide ще остане фокусирана върху парти живота на столицата, новите места и заведенията. Фокусът на „Програмата“ ще е върху културата, изкуството, вълнуващи личности и събития.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още