Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Производителите на батерии страдат от спада в продажбите на китайския автомобилен пазар

Делът на CATL на глобалния пазар за батерии за първите девет месеца на 2019 г. достига 26,6%, като компанията е следвана от Panasonic Corp. С 24,6 на сто

Производителите на батерии страдат от спада в продажбите на китайския автомобилен пазар

Снимка: Ройтерс

Китайските гиганти в производството на батерии за електрически превозни средства изпитват сериозни затрудения по отношение на продажбите, засегнати от спада при търсенето на електромобили в най-големия автомобилен пазар в света – Китай, съобщава Bloomberg. 

Още по темата

Contemporary Amperex Technology (CATL) и BYD Co регистрират рязък спад в продажбите на батерии за електрически автомобили през септември на фона на пониженията на китайския автомобилен пазар, засегнат от намалените държавни субсидии за електромобили.

Продажбите на пазарния лидер CATL спадат с 10 на сто, докато тези на BYD се свиват с цели 71%, като дружеството дели третата позиция в глобалната класация с южнокорейската LG Chem Co., сочат данни на SNE Research.

Делът на CATL на глобалния пазар за батерии за първите девет месеца на 2019 г. достига 26,6%, като компанията е следвана от Panasonic Corp. С 24,6 на сто.

Китай се опитва да наложи контрол върху по-слабото търсене на автомобили и забавящата се икономика, като в същото време свива субсидиите, за да избегне спукването на балона на пазара за електрически превозни средства.

Слабите продажби на автомобили в страната оказват негативно влияние върху глобалния пазар.

„Слабото търсене в Китай се очаква да продължи, като в същото време несигурността на американския пазар се задържа“, посочват от SNE Research.

Акциите на CATL поскъпнаха с 5% на борсата в Шънджън, докато тези на BYD прибавиха 0,8% към стойността си по време на търговията в Хонконг.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
САЩ ограничиха износа на технологии за най-големия производител на чипове в Китай