IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първите коли Model 3 на Tesla ще пристигнат при собствениците си в края на юли

Компанията предвижда постепенно увеличаване на производството

10:41 | 03.07.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският производител на електромобили Tesla ще започне да доставя дългоочакваната си нова кола Model 3 EV този месец, както беше обещала. Главният изпълнителен директор Илон Мъск написа в Twitter, че първите 30 автомобила от този модел ще отидат при новите си собственици на 28 юли, пише Engadget.

Той допълни, че производството ще расте експоненциално, така че през август броят на колите да достигне 100, а през септември – над 1500. До декември компанията ще произвежда по 20 хил. коли месечно, обясни Мъск в отделен туит. Крайната цел е производството на до 10 хил. коли на седмица до 2018 г.

Tesla има репутацията на компания, която често закъснява с доставките и има проблеми с производството, както се случи с Model X. Въпреки това Мъск написа в Twitter, че Model 3 е изпълнил всички регулаторни изисквания за производството две седмици преди предвиденото.

Стартовата цена на Model 3 е 35 хил. долара, а средната поръчкова цена е около 42 хил. долара.

Първите клиенти, които ще имат достъп до него, ще са собствениците на сегашните Model S и Model X, а след това, купувачите, които са направили предварителни поръчки най-рано. Илон Мъск заяви през май, че Tesla ще отвори нови места за „търговия на дребно, доставки и предоставянето на услуги“, за да се справи с ремонта и сервизите на новите електромобили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 6 години
балон е това на раменете ти :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 2
KPetkov
преди 6 години
Балон си е отсвсякъде. Последния месец изпусна 30 долара. Като изпусне още 100 ще стане горе долу приемлив за инвестиция за хора със здрави нерви и комарджийски наклонности.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 4
Ivane
преди 6 години
Доскоро под новините за Тесла, все се коментираше --балон, балон...Дали и след тази новина ще продължат?Струва ми се, че Този балон ще излезе менте и няма да иска да се спука.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още