IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ралито на акциите на Netflix кара инвеститорите да чакат отчета ѝ с нетърпение

Докато едни виждат в нея компания със светло бъдеще, други не вярват в добрите ѝ резултати

16:09 | 12.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ралито на акциите на Netflix засилва интереса към финансовите резултати на видео стрийминг компанията, които трябва да бъдат обявени през следващата седмица. Това пък увеличава възможността за волатилна търговия, пише Bloomberg.

Книжата на Netflix повишиха стойността си с 4% в петък, след като двама анализатори повишиха прогнозите си за компанията и обявиха, че според тях тя ще отчете голям ръст на броя привлечени нови абонати. По думите им това ще се дължи на хитове като филма със Сандра Бълок “Кутия за птици”.

Netflix трябва да обяви отчета си за четвъртото тримесечие на 17 януари.

Ръстът засили следколедното рали, което доведе до 45 млн. долара пазарна капитализация и предизвика публично порицание от страна на Citron Research, която прогнозира, че цената на акциите ще спадне с цели 11%.

“Подобно на повечето неща през последния месец, Netflix се търгува на база на страхове и алчност”, коментира Майкъл Антонели от Robert W. Baird & Co. “При липсата на ключови данни, тези неща могат да се разпродадат толкова, колкото и могат да растат”.

Заради бързия си растеж и големите си инвестиции във филми и телевизионни предавания Netflix е една от най-поляризиращите мненията компании в света на инвестициите в интернет и технологии. Въпреки че се представи по-добре от акциите на технологичните играчи с големи пазарни капитализации, базираната в Лос Гатос, Калифорния, компания има по-слаб рейтинг на Wall Street от Amazon.com, Alphabet и Facebook, сочат данни на Bloomberg.

Бичи настроените инвеститори виждат в нея компания, която се очаква да отчете 25% ръст на приходите за 2019 г. На другия полюс обаче се коментират слабата рентабилност и трицифреният процент на съотношението между цена и печалба.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още