IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Razer обмисля вторично листване в САЩ

Компанията вече е листната в Хонконг, но е основана в Съединените щати

17:12 | 27.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Luke MacGregor/Bloomberg</em></p>

Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Компанията за гейминг хардуер Razer обмисля вторично листване в Съединените щати, обяви главният ѝ изпълнителен директор Мин Лян Тан, пише CNBC.

Razer, която произвежда лаптопи, компютърна периферия и други продукти за геймъри, в момента е листната в Хонконг. Но компанията е основана в Съединените щати, където се намира и централата ѝ. Освен това генерира повечето си приходи там.

„Определено обмислях“ вторично листване в САЩ, посочва Тан в интервю. Геймърите „ежедневно“ питат защо Razer вече не се търгува на американска борса, допълва той.

Тан твърди, е компанията е в процес на вътрешни дискусии дали да стане публична в САЩ. „На този етап нямаме какво да обявим, но това е нещо, по което мислим“, коментира той.

Razer е една от много гейминг компании, които процъфтяха по време на коронавирусната пандемия, след като блокадите заради коронавируса доведоха до скок на активността.

Приходите на компанията за първата половина на годината нараснаха с 68% до 752 млн. долара тази година. Освен това Razer генерира 31,3 млн. долара нетна печалба през първите шест месеца на 2021 г., възстановявайки се от нетната загуба от 17,7 млн. долара през същия период на 2020 г.

Въпреки че Razer е известна предимно с хардуерния си бизнес, компанията инвестира значително в софтуер и услуги.

Подразделението за услуги на Razer включва виртуалните кредити за геймъри Razer Gold и звеното за дигитални разплащания Razer Fintech. Наскоро компанията прекрати своя електронен портфейл Razer Pay, за да се фокусира върху обработката на разплащания за търговци.

Razer се надяаше да направи експанзия в банкирането на дребно, но се отказа от тези амбиции, след като не успя да си осигури лиценз в Сингагпур, където се намира азиатската ѝ централа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още