Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Разочароваща прогноза потопи акциите на Salesforce

За четвъртото тримесечие печалбата на компанията надмина очакванията

Разочароваща прогноза потопи акциите на Salesforce

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американската компания за облачен софтуер Salesforce понижиха стойността си с 4 на сто по време на следборсовата търговия в понеделник, след като фирмата даде по-слаба от очакваното прогноза за своите приходи и печалба, пише CNBC.

Печалбата на Salesforce за четвъртото тримесечие е достигнала 70 цента на акция, като се изключат някои ефекти, спрямо 55 цента на акция, очаквани от анализаторите, анкетирани от Refinitiv.

3,60 млрд. долара са приходите за периода спрямо прогнозата на анализаторите за 2,56 млрд. долара.

За фискалната 2019 г. и за последното тримесечие приходите са скочили с 26 на сто, посочи още Salesforce. Годишните приходи са достигнали 13,28 млн. долара.

Абонаментите и поддръжката са донесли приходи от 3,38 млн. долара за тримесечието, а професионалните услуги – 228 млн. долара.

Още по темата

Книжата се търгуваха по-ниско на фона на прогнозата на Salesforce за печалба от 60-61 цента на акция при приходи от 3,67 до 3,68 млрд. долара за фискалното тримесечие. Анализаторите, анкетирани от Refinitiv, очакваха прогноза от 63 цента на акция печалба, като се изключат някои ефекти, и приходи в размер на 3,70 млрд. долара.

Годишната прогноза обаче отговори на очакванията. За цялата фискална 2020 г. Salesforce прогнозира 2,74-2,76 долара печалба на акция, без някои ефекти, при приходи от 15,95-16,05 млрд. долара. Refinitiv очаква 2,75 долара печалба на акция, без някои ефекти, и приходи от 15,99 млрд. долара.

Книжата на Salesforce са повишили стойността си с 16 на сто от началото на годината и с 30% за последните 12 месеца.


 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Мъск най-сетне разкри по какво работи компанията му Neuralink