IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разследват Netflix за укриване на данъци в Италия

Компанията няма официален офис в страната, но прокурори твърдят, че тя има физическо присъствие в държавата

17:00 | 03.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Италианските власти са започнали разследване за предполагаемо укриване на данъци от страна на американската платформа за видео стрийминг Netflix, твърди източник на Ройтерс, запознат с въпроса.

Прокуратурата в Минало твърди, че Netflix трябва да плаща данъци в Италия, въпреки факта, че няма никакво физическо присъствие на място, заради дигиталната инфраструктура, която използва, за да предава съдържание на 1,4 млн. потребители в държавата, коментира един от източниците.

Същият източник е потвърдил информация, публикувана от италианския ежедневник Corrierre della Sera.

Властите твърдят, че кабелите и компютърните сървъри, използвани от Netflix, показват нейното физическо присъствие в Италия.

Източник твърди, че разследваното е започнато след проверка, извършена от италианската данъчна полиция. Предвид размера на предполагаемо укриваните данъци властите са били задължени да разследват въпроса, коментира още той.

Не се разследва нито един от директорите на компанията, тъй като процесът все още е в предварителен етап.

В миналото миланската прокуратура се опита да разследва и други американски технологични гиганти като Apple, Amazon и Facebook за избягване на данъци.

Агенция Ройтерс не е успяла да получи коментар от Netflix.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още