IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разследват Uber за полова дискриминация

Случаят е свързан с разминавания в заплащането

22:18 | 16.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Разследват Uber за полова дискриминация

Американската компания за споделено пътуване Uber Technologies е разследвана от Американската комисия за равни възможности в заетостта (EEOC) заради предполагаема полова дискриминация по въпроси като запатите, твърди източник на Ройтерс, запознат с въпроса.

Разследването, което е започнало миналия август, първо беше описано от Wall Street Journal. Като част от него разследващите от комисията са интервюирали бивши и настоящи служители на Uber. Освен това са изискали документи от директори, писа Wall Street Journal.

Главният изпълнителен директор Дара Косровшахи обеща да промени културата на компанията, след като зае поста през август миналата година от бившия лидер Травис Каланик, след серия от скандали.

Разследващите търсят информация, свързана с практиките за наемане, разминаване в заплащането и други въпроси, свързани с пола.

“Проактивно направихме много промени в последните 18 месеца, включително въведохме нова структура на заплатите и капиталова структура, базирана на пазара, преразгледахме и процеса за преглед на ефективността”, чрез публикуването на доклади за разнообразието на работната сила и осигуряване на обучения за хиляди служители, коментира говорител на Uber.

Миналата седмица главният директор по човешките ресурси Лиан Хорнзи напусна компанията във връзка с разследване как се е отнасяла към обвиненията в расова дискриминация в компанията.

Говорител на разследващата комисия заяви, че жалбите към нея са строго поверителни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още