IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Reddit нае за финансов директор човека, който направи Snap публична

Дрю Волеро ще има задачата да отведе Reddit до борсата

17:51 | 05.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Социалната мрежа Reddit обяви, че бившият директор на Snap Дрю Волеро ще стане първият ѝ главен финансов директор. Всичко това се случва в момент, в който компанията се насочва към своето първично публично предлагане, предава Ройтерс.

Назначението на Волеро, който беше първият главен финансов директор на Snap, който я поведе по пътя на публична компанията, е направено в момент, в който очакванията за IPO-то на Reddit растат.

„Листването ни някой ден е нещо, за което мислим, но нямаме конкретни планове и срок“, посочва говорителка на компанията.

Reddit обяви, че е записала 90% скок на рекламните приходи през четвъртото тримесечие, а дневните активни потребители са се увеличи до над 52 млн.

Популярният форум WallStreetBets в Reddit помогна за скорошното рали, свързано с акциите на GameStop и AMC, както и на редица други средни по размер и не особено популярни компании.

След случилото се стойността на Reddit се удвои до 6 млрд. долара през февруари, след като тя набра повече пари, за да се справи с наплива на нови абонати.

Волеро, който е работил и в производителя на играчки Mattel, ще ръководи финансовия екип на Reddit. Той ще встъпи в длъжност по-късно този месец и ще се отчита пред главния оперативен директор Джен Уонг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:16 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още