IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Revolut се прицелва в оценка от 10 млрд. долара

Сред най-големите предизвикателства за компанията попада намирането на нови кадри

21:31 | 01.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Базираната във Великобритания финтек компания Revolut очаква да достигне и надмине оценката от 10 млрд. долара през следващите няколко години, ако запази темпа си на растеж. Това заяви в интервю за LearnBonds.com главният ѝ изпълнителен директор и неин основател Николай Сторонски.

„Смятам, че това ще се случи в някакъв момент и ние се надяваме, че с времето ще надминем оценката от 10 млрд. долара. Трудно е да кажа кога бихме могли да достигнем тази сума, но очаквам, че може би ще е в следващите няколко години“, коментира той.

По думите на Сторонски едно от най-големите предизвикателства, с които се сблъсква Revolut в момента, е наемането на най-добрите кандидати за откритите позиции, както и уверяването, че наемането се случва с достатъчно бърз темп, за да отговори на растежа. През последната година фирмата е удвоила броя на служителите си и има още по-амбициозни планове.

„В момента сме 1500 души, а до лятото на следващата година планираме да сме около 5000“, коментира вчера основателят на Revolut, цитиран от Ройтерс.

Сред предизвикателствата попадат експанзията и адаптирането на нови пазари. Revolut разширява дейността си в различни държави от 2015 г., когато фактически започна работа. От този момент до днес тя се превърна в нов конкурент на банките и традиционните финансови институции.

„Много традиционни банки по света се провалят в това да предлагат ефективни технологични платформи, не интегрират правилно потребителските данни за даването на по-добри препоръки и не успяват да обслужват клиентите си чрез достатъчно машинно обучение, интегрирано в процесите“, коментира Сторонски.

Във връзка с бъдещите планове на компанията той посочва, че иска да продължи да наема добри кадри по целия свят, а Revolut да стъпи в нови региони и на нови пазари.

Вчера Revolut обяви, че планира да наеме около 3500 служители по света, навлизайки на 24 нови пазари. Това се случва благодарение на новата ѝ глобална сделка с гиганта в сферата на разплащанията Visa.

Компанията иска да започне работа в Съединените щати и Сингапур до края на тази година, а след това насочва поглед към Канада и Япония.
 
В момента Revolut има над 8 млн. потребители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още