IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Roblox отчете спад на броя на потребителите си и разходите, които те правят

През май потребителите са прекарали 3,2 млрд. часа в игри в Roblox

10:00 | 16.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Акциите на Roblox записаха 7% спад на цената си по време на следборсовата търговия във вторник, след като компанията отчете спад на потребителите и на разходите им в гейминг платформата през май, пише CNBC.

Компанията заяви, че дневно активните потребители през май са били 43 млн., т.е. с 1% по-малко спрямо 43,3 млн., които отчете за април.

И все пак показателят е с 28 на сто по-висок спрямо май 2020 г. Roblox твърди, че средните резервации на дневно активните потребители са оценени на между 5,02 и 5,09 долара, което означава, че са с около 3% по-слаби спрямо предходната година.

Компанията разкри още, че потребителите са прекарали 3,2 млрд. часа в игри през май, а прогнозата за приходите е за между 149 млн. и 151 млн. долара.

Бизнесът на Roblox разчита на това играчите да купуват дигитални елементи в игрите, които са свободни за сваляне. Услугата е налична на редица платформи, включително и на устройствата с Android и тези с iOS, като е най-популярна сред деца и тинейджъри.

Roblox стана публична чрез директно листване, осъществено през март, и има пазарна капитализация от над 50 млрд. долара.

В средата на май Roblox обяви, че през първото ѝ тримесечие приходите ѝ са скочили повече от два пъти, след като компанията продължи да печели от по-голямото търсене на развлечения у дома. Геймингът преживя бум през последната година благодарение на пандемията. Затворени у дома заради рестрикциите, свързани с Covid-19, потребителите търсеха повече възможности да се развличат вкъщи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още