IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С електромобил ще може да се обиколят 100-те национални туристически обекта

Иновативната идея търси финансиране, съобщи Деница Даверова от travelbyelectric.com

17:40 | 19.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Обиколка на 100-те национални туристически обекта с електромобил – с тази идея български стартъп се опитва да насърчи използването на електрически превозни средства в България. За инициативата разказа Деница Даверова от travelbyelectric.com в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria.

„Кампанията на стартъпа „Обиколи 100-те национални туристически обекта“ работи съвместно с общините, в които се намират те, за изграждането на зарядни станции“, посочи Даверова. Според нея има доста европейски проекти за изграждането на зарядни мрежи и много опции като цяло, от които общините могат да се възползват.

Деница Даверова обаче каза, че на този етап няма градове в страната, които да са са изградили зарядна мрежа по този начин. „За момента инвестициите в подобна инфраструктура няма как да имат голяма възвръщаемост, но това все пак е транспортът на бъдещето и ние трябва да се насочим към него“, съветва експертът.

Засега стартъпът разполага с един електромобил и разчита на собствено финансиране, като се надява скоро да намери и своя инвеститор. „Идеята е да се закупят 30 автомобила в първите три години на стартъпа и да се развие мрежата, така че след третата година да бъдат закупени още 70“, надява се основателката на стартъпа.

Повече по темата очаквайте във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още