IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Садик Кан: Обжалването на Uber в Лондон може да отнеме години

Кметът на Лондон смята, че процесът ще се проточи, докато Uber се надява на бързо решение

14:57 | 16.11.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Обжалването на Uber срещу решението на лондонския транспортен регулатор да не поднови лиценза на приложението за споделено пътуване в британската столица може да отнеме години. Това заяви кметът на Лондон Садик Кан, цитиран от Ройтерс.

Регулаторът Transport for London шокира Uber през септември, като заяви, че компанията няма да получи нов лиценз. В резултат от това компанията от Силициевата долина реши да обжалва.

"Разбирам, че това може да продължи няколко години“, коментира Кан в отговор на въпрос колко може да продължи обжалването.

Uber загуби лиценза си в Лондон още през септември тази година. Като причина за това регулаторът посочи, че не одобрява подхода и поведението на американската компания, която показва липса на корпоративна отговорност по редица въпроси, които пък имат потенциални последици за обществената безопасност и сигурност.

Малко след това Uber се възползва от правото си да обжалва решението на регулатора. От своя страна новият главен изпълнителен директор на компанията Дара Косровшахи се зае сериозно с преговорите с властите, в опит да успокои ситуацията и да достигне до решение. Такова обаче засега не е постигнато. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
FNM
преди 6 години
Uber не е компания за споделено пътуване. Извършват класическа таксиметрова дейност, като я управляват чрез софтуерна платформа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още