IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung насърчава режисьорите да работят с виртуална реалност

Компанията обяви, че иска да помогне на експертите да се научат как да разказват истории чрез новите технологии

16:38 | 02.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Samsung стартира нова инициатива, наречена “Creators”, за да привлече режисьори да създават повече 360-градусови продукции и такива с виртуална реалност, на които потребителите на нейните очила Gear VR могат да се насладят, пише Engadget.

За начало корейската компания е обединила усилията си с известния потребител на YouTube Кейси Нейстат, който има задачата да подбере създатели на съдържание от уебсайта, които правят качествено 360-градусово видео. Те планират да покажат специално селектиран списък от клипове във VidCon, където Samsung ще предоставя и семинари и класове за създатели на филми, които ще се провеждат между 23 до 25 юни тази година.

Но това не е всичко, което компанията прави, за да окуражи създаването на такова съдържание от страна на потребителите. Samsung пуска своята 360-градусова камера с висока резолюция в САЩ и я продава във VidCon за 350 долара за бройка.

Освен това компанията ребрандира своето приложение за виртуална реалност Milk VR в Samsung VR и променя начина, по който то работи. Въпреки че безплатното приложение винаги е предлагало едновременно възможности за сваляне и стрийминг, сега хората могат да зареждат и споделят собствените си видеа през платформата.

По думите на главния маркетинг директор на Samsung America Марк Матю компанията иска да насочи технологията за виртуална реалност директно към хората и да помогне на създателите на филми да се научат как да разказват добре истории чрез тях. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още