IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung отрича интерес към Nokia

Акциите на финландците отново потеглиха надолу

13:44 | 11.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Samsung отрича интерес към Nokia

Корейският производител на потребителска електроника Samsung Electronics отрече, че има интерес към изпадналия в криза финландски концерн Nokia.

„Подобни статии са чиста спекулация, в която няма нищо вярно“, посочва се в специално прессъобщение по повод последните спекулации, че корейците искат да придобият финландския производител на мобилни телефони.

След публикуването на опровержението акциите на Nokia отчетоха спад от 2% на пазара в Хелзинки. В петък след появата на първите спекулации акциите поскъпнаха с шест на сто.

Наблюдатели на пазара смятат, че е малко вероятно Samsung да подаде оферта за придобиване на финландската компания.

„Не намирам нито една причина защо Samsung би могъл да иска да купи Nokia в този момент“, заяви ръководителят на отдел „Изследвания“ в CCS Insight Бен Ууд.

Nokia от своя страна има партньорство с Microsoft и се е насочила към друга операционна система.

Все пак за Nokia всякакъв допълнителен стимул за развитие би бил добре дошъл, но ново преструктуриране, каквото би донесло евентуално закупуване от страна на Samsung, може да бъде фатално.

Бившият лидер на пазара на мобилни телефони Nokia загуби в последно време позиции за сметка на Apple и на смартфоните, задвижвани с операционната система Android на Google.  Наскоро финландският концерн загуби и титлата като най-голям производител на телефони, изместен от Samsung Electronics.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още