IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung прави почти козметични промени в мениджмънта си

Компанията се въздържа от големи рокади преди да стане ясно каква ще е съдбата на Лий Дзие-Юн

13:56 | 02.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Ahn Young-joon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Ahn Young-joon/Bloomberg

Технологичният гигант Samsung Electronics обяви малки промени във висшия си мениджмънт, но не замени наскоро починалия си председател, нито онези, които стоят на най-висшите лидерски позиции, включително заместник-председателя Лий Дзие-Юн, предава Ройтерс.

Очевидният наследник Лий, чийто баща и председател на Samsung Electronics Лий Кън-Хе почина през октомври, в момента е изправен пред две съдебни дела, които могат да го вкарат в затвора за втори път.

На фона на несигурния изход от делата, надвиснали над Лий, Samsung си отделя време, преди да направи големи промени в ръководните позиции, като повишението на Лий, който да заеме вакантния пост на председател, твърдят анализатори.

„Практически той е начело на компанията от шест години, откакто баща му влезе в болница през 2014 г.“, коментира Пак Сън-ин, професор в Националния униерситет на Сеул, допълвайки, че бизнес условията за Samsung са добри и няма голяма необходимост от промени в ръководството.

„Поне едно от делата трябва да приключи преди Лий да може да промени позицията си или да предложи нова визия за компанията“, твърди още той.

Хората, които в момента си поделят поста главен изпълнителен директор, запазват позициите си, обяви Samsung в изявление.

Ръководителите на бизнеса с дигитални уреди и този на бизнеса с чипове за памет са повишени в президент.

Едно от делата, по които Лий Дзие-Юн е подсъдим, се отнася до сливането от 2015 г. на две от звената на Samsung, което му помогна да поеме по-голям контрол върху Samsung Electronics.

Другото дело е за ролята му в скандал за подкуп, довел до импийчмънт на предишния президент на Южна Корея и заради който преди това той прекара една година в затвора. Очаква се последното изслушване по случая да се проведе този месец във Висшия съд в Сеул.

Още новини за технологичните компании можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още