IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung прави първи стъпки на пазара на самоуправляващи се коли

Южнокорейският гигант представи първите си компоненти за автономно шофиране

09:23 | 09.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics представи първите си компоненти за автономно шофиране и решения за инфотейтмънт. Те са разработени с Herman International, която купи преди година във връзка с усилията си да навлезе на пазара на самоуправляващи се превозни средства, предава Ройтерс.

Автомобилната индустрия е един от най-бързо развиващите се сегменти от технологичния пазар, а конкуренцията за пускането на автономни коли става все по-голяма.

На годишното изложение CES в Лас Вегас Samsung Electronics представи система от камери, включваща предупреждения за сблъсък, предупреждения за напускане на лентата и адаптивен контрол, разработени с Harman.

Samsung купи Harman за 8 млрд. долара в рамките на сделка, финализирана през март 2017 г. - най-голямото придобиване на чуждестранна компания в историята на Samsung Electronics.

Южнокорейския концерн планира да започне продажбите на системата за камери, която е базирана на машинно самообучение и добавена реалност, още през тази година. Не се разкрива обаче конкретна информация за датата.

Samsung показа и дигитално табло, което позволява на шофьорите да персонализират колите, дори и да не ги притежават, като за целта се ползва профил от мобилно устройство и от облака.

Harman и Samsung разкриха, че планират да пуснат 5G технология за коли, като Harman е осигурила "водещ европейски производител на коли за клиент".

През септември Samsung обяви създаването на стратегическо бизнес звено за услуги за автономни коли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още